Yapının inşaat çalışmalarının başlayabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat için de istenen belgeler arasında mimari projede de yer alıyor. Mimari projenin imar durumunda göre hazırlanmış olması halinde belediye ruhsat veriyor. Aykırı projelere ruhsat düzenlenmiyor.
Mimari proje, inşa edilecek yapının dış görüntüsü, iç dizaynı, kitleleri, planları gibi tüm ayrıntıları gibi tüm detaylarını barındıran proje oluyor.
Mimari proje, bir mimar tarafından hazırlanıyor. Projede binanın bölümleri ve ölçüleri, vaziyet plânı, bodrum katı, normal katlar ve çatı katı ile bunlara ait en az iki kesit çizilmiş oluyor.
Tuğla, demir, kireç, çimento, çakıl, kum vb. malzemeler ile yapının taşıyıcı betonarme ve dolgu duvarları yapılmış, tesisatları döşenmiş halidir. Yani, henüz iç sıvası bitmemiş, çerçeveleri takılmamış, aydınlatma sistemleri yapılmamış ve boyanmamış inşaat denmektedir.
Eski, tarihi, otantik ve özgünlük değeri olan, önemli bir olaya ev sahipliği yapmış eserin, aslına uygun olarak, asli malzemeden, asli yapım tekniğinden ve özgünlüğünden faydalanarak, mümkün olduğu kadar az müdahale ile koruyarak onarılmasıdır.
İnsan gücü ile kazı yapılarak tek taraflı betonarme perde gibi kullanılan derin kazılarda desteleme amaçlı kullanılır. Yeraltı suyunun fazla olmadığı sert zeminler en uygun uygulama yeridir. Zemine göre 20 ila 30 mt derinliğe kadar uygulanabilir.
Gerçek adıyla radye jeneral temel, yükün zemine düzgün bir şekilde dağılmasını sağlar. Radye temelin depreme karşı büyük bir avantaj sağladığı bilinmektedir. Radye temel deprem anında yapıyla birlikte hareket eder ve yapıda hasar oluşmasını büyük ölçüde engeller. Önceki yıllarda emniyet gerilmesinin çok düşük olduğu zeminlerde veya yükün çok fazla olduğu yapılarda kullanılırdı. Ancak günümüzde her türlü zeminde kullanılıyor.
Bina yıkım tekniğinin uygulanması planladıktan sonra gerekli teknolojik ekipman ve bina yıkım uzmanlarıyla iş yerine intikal edecektir. Hilal Grup ilke edindiği gerekli tüm güvenlik tedbirlerini almakta ve yıkım faaliyetlerine başlamaktadır. Yıkım esnasında ortaya çıkan moloz hafriyatı ve atık metaller ayrıştırılarak hurda alan yerler ile anlaşma yapılarak yerinden taşınmaktadır.
Hafriyat kazı işlerinin tümüne verilen addır. Kazıdan çıkan malzemenin bir depolama alanına dökülmesi ve burada düzeltilmesi de bu kavramın içinde yer almaktadır. Kazı işleri el ve kürek, kazma gibi aletlerle yapılabileceği gibi ekskavatör, greyder, loder gibi iş makineleri kullanılarak da yapılabilir.